PÅ TVERS AV DET BESTÅENDE

En drøm om et fredssenter


Fra Fredsgalleriet i Trondheim 2009

Fra åpninga i Trondheim 2009
Nederst her finner du videoer av presentasjonene som ble vist.


Fra Utstillingen "LIv" sommeren 2014

Peace workshop

 

Planen er å etablere et fredssenter som kan bli en modell for sentre over hele verden. Det første senteret bør helst ligge noenlunde sentralt i forhold til fly tog og buss, men likevel landlig. Hvis du er en person liker de ideene som er presentert her på denne hjemmesiden og gjerne vil hjelpe meg, ta kontakt!

Senteret skal inneholde

  • Galleri som presenterer innholdet i denne nettsida,
  • Et rom med lerret or å vise film og powerpoints.
  • Et rom for refleksjon og samtaler
  • Undervisningsrom og grupperom
  • Butikk og kafe

Drømmen er at senteret skal være et sted hvor folk både fra Norge og andre land skal komme, slik at de kan ta med seg ideene og kunnskapen hjem til sitt eget lokalmiljø. Planen er å produsere læremateriell, presentasjoner, postkort, plakater, DVD-er CD-er og T-skjorter som kan bidra til å gjøre disse nye ideene om fredsarbeid kjent og vekke interessen hos mange fler.

 

Det finnes allerede en del Powerpointpresentasjoner på YouTube:

 https://youtu.be/lCKbjvVO4b4

Senteret vil inneholde et opplæringsprogram/utdanning for deg som vil jobbe med å forløse egne følelser. Det trengs for å kunne forklare hvordam man kommer i kontakt med sitt ubevisste, for å forstå tilgivelses-prosesser. Man trenger å lære hvordan man kan legge bak seg vonde minner som får oss til å bære på sinne, hat, bitterhet, og sorg. Undervisningen vil inneholde innsikt i hvordan de vonde følelsene får en til å projisere emosjonell smerte på andre i form av beskyldninger og dårlig oppførsel. Det er nemlig hovedgrunnen til det vonde som skjer i verden.

METODEN

Har DU lyst å være med å starte et slikt fredssenter?

Glede er det som virkelig holder oss friske!

Inger Susæg,

Telephone: 0047755 84615  /  00479515 4025   email